Kategorije
Aktivizam Objave

Piknikom protiv betoniranja Tesle!

Veliki broj Pančevaca i Pančevki pokazao da se protivi nameri gradskih urbanista da naruše zelenilo na „Tesli” i da se seku platani u ulici Miloša Obrenovića!

Prvi piknik humanitarnog karaktera održan je uspešno na jednoj od tri livadice na „Tesli”  koje su na udaru spornog urbanističkog plana. Preko 150 ljudi  posetilo je i družilo se na NAŠOJ livadici u subotu 22. avgusta. Veliko interesovanje Pančevaca i Pančevki je pokazalo da se betoniranju „Tesle” i seči platana, osim Teslaša, protive i stanovnici drugih pančevačkih naselja!

Posetioci piknika su zauzeli zelenu površinu svojim ćebićima i korpama sa hranom, družeći se u hladovini mnogobrojnog drveća. Neki su poneli sportske rekvizite, a uživanje u zelenom okruženju je trajalo do kasno u noć.

Veliki broj mališana je svojim likovnim kreacijama na teme  „Moja zelena Tesla” i  „Platani – čuvari Tesle” pokazalo koliko im znači zelenilo koje krasi njihovo naselje. U želji da pomognu četvorogodišnjem Urošu Siminu u borbi protiv cerebralne paralize, deca su svoje radove ustupila za organizovanje humanitarne prodajne izložbe tokom piknika. Inicijativa „Odbranimo Teslu” je sav prihod od prodaje radova predala roditeljima dečaka Uroša, koji je zajedno sa nama uživao na pikniku.

Prikupljeno je preko 17.000 dinara, a javio se i anonimni donator koji će obezbediti dodatnu značajnu jednokratnu pomoć. Pozivamo sve humane ljude da nastave da podržavaju malenog borca Ukija kako bi progovorio i stao na svoje noge!

Hvala svima i vidimo se na sledećoj akciji!
Ne damo naše zeleno naselje i platane! Idemo do pobede!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *