Kategorije
Aktivizam Objave

Pančevo se brani na Tesli: Piknik na NAŠOJ livadici 2!

Zaštitimo zelena naselja Pančeva i za buduće generacije!

Zaštitimo zelena naselja Pančeva i za buduće generacije

Dragi sugrađani i sugrađanke,

Još jednim piknikom i zajedničkim druženjem na NAŠOJ livadici, u Miloša Obrenovića preko puta TC „BIG“, u nedelju 13.09. od 17h, želimo da  skrenemo pažnju na problem koji se tiče svih blokovskih naselja u Pančevu  kao što je „Tesla“.  I pored velikog protivljenja stanovništva, tri livadice hoće da NAM oduzmu, a drveće poseku, da bi ih dali privatnim investitorima i betonirali!

Naše aktivnosti već su imale veliki odjek – informisanje  javnosti, podnošenje velikog broja primedbi na sporni urbanistički plan, višečasovna odbrana naselja na zasedanju Komisije za planove, akcije čišćenja dečjih igrališta, humanitarni piknik, itd.

Takođe, u cilju zaštite  naselja  „Tesla“ od lošeg  urbanističkog  plana  i odbrane ostalih naselja od bilo kojih budućih planova koji idu na štetu našeg zdravlja i ne uzimaju  u obzir mišljenje građana/ki i struke, pokrenuta je i peticija – štampana i online.

Piknik je sjajna prilika da se družimo, razmenimo mišljenja i damo predloge za dalje aktivnosti za zaštitu i unapređenje naselja. Ponesite svoje ćebe, korpu sa hranom, lopte, frizbije i badmintone. Uz poštovanje distance i svih mera zaštite, postavite svoje ćebe za piknik, zauzmite mesto na NAŠOJ livadi. Povedite decu, ljubimce, dođite sa prijateljima. Opremite decu bojicama i papirima, napravićemo još jednu izložbu dečjih radova na teme „Moja zelena Tesla“ i „Platani – čuvari Tesle“.

Nastavljamo da pomažemo četvorogodišnjem Urošu Siminu u borbi protiv cerebralne paralize! Kao i prošli put, prikupljaćemo donacije za našeg malenog borca Ukija jer njegova borba neprestano traje!

Pridružite nam se na pikniku  za zeleno Pančevo! Spremaju se i neka lepa iznenađenja! Pokažimo šta zajedno možemo u sinergiji da uradimo za humanije, lepše i zeleno Pančevo!

Vidimo se u nedelju!

Do tada vas pozivamo da potpišete našu online peticiju:

Kao i da pogledate naš video kojim želimo da vam pokažemo za šta se borimo i zašto.

Jedan odgovor na „Pančevo se brani na Tesli: Piknik na NAŠOJ livadici 2!“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *