Kategorije
Aktivizam Objave

Teslaši u odbrani zelenih površina od bahatih urbanističkih planova

Inicijativa „Odbranimo Teslu‟ organizovala je u nedelju 13.9.2020. godine još jednu, drugu po redu, akciju Piknik na NAŠOJ livadici, ovaj put pod sloganom Pančevo se brani na Tesli.

Iako je u nedelju bilo teško vreme, našim sugrađanima nije bilo teško da nam se pridruže i podrže nas u borbi za ostvarenje našeg zajedničkog cilja – obustavljanje spornog urbanističkog plana detaljne regulacije naselja Tesla i svih drugih planova čijom bi realizacijom bila naneta nepopravljiva i neprocenjiva šteta, a građanima dodatno ugroženo zdravlje u gradu koji inače nosi epitet jednog od najzagađenijih u Srbiji.

Na samom pikniku, kao deo strategije u ovoj borbi, predstavljene su online peticiju Stop betoniranju naselja Tesla – Za zelenu Teslu! namenjena svim građanima i građankama Srbije, kojom je do sada, za nešto više od nedelju dana, prikupljeno 1377 potpisa, kao i štampana peticija Stop betoniranju naselja Tesla – za zelenu Teslu! namenjena našim sugrađanima i sugrađankama.

Ovaj put smo imali čast da ugostimo sjajne Marka Žvaka, koji su snimili prilog o dešavanjima na Tesli i našoj Inicijativi i proveli popodne u druženju sa Pančevcima. Jedva čekamo da vas obradujemo prilogom koji su snimili o nama, našim problemima i našim nastojanjima da zaštitimo Teslu od betoniranja.

Pridružili su nam se i naši drugari i drugarice koji nam od početka pružaju nesebičnu podršku – Ne da(vi)mo Beograd i Vazduh nije roba. Verujemo da svi poznaju Ne da(vi)mo Beograd, a inicijativu Vazduh nije roba čine građani i građanke Zrenjanina koji se bore protiv izgradnje gigantske fabrike guma Linglong Tire, koja toliko zagađuje životnu sredinu da ne sme da posluje u Kini, a ne želi je nijedna druga država Evrope.

I ova akcija naše Inicijatve je imala humanitarni karakter. Za pomoć našem malenom drugaru Urošu Siminu, sakupili smo 7130 din i nastavićemo i dalje da podržavamo Uroša i njegovu porodicu u ovoj borbi. Iznenađenje za naše najmlađe sugrađane bio je konić Mila, koju su doveli naši prijatelji iz KK Kremen kojima se zahvaljujemo na podršci i dodatnoj donaciji koju su uplatili za Uroša.

Naše druženje i komšijsko ćaskanje je imalo i muzičku podlogu, zbog čega se posebno zahvaljujemo Danielu Kovaču. Medijsku podršku smo i ovaj put imali od Pančevo Si Ti i 013.info, a bila je prisutna i ekipa RTS-a.

U narednim akcijama ćemo nastaviti da prikupljamo potpise sugrađana i sugrađanki na Tesli, a štampana peticija će biti dostupna i na više lokacija u gradu.

Svi Pančevci i Pančevke koji žele da nas podrže mogu da pristupe štampanoj peticiji, da je odštampaju, prikupe potpise i da nam se jave kako bismo je preuzeli.

Hvala svima koji su došli, podržali inicijativu i potpisali peticiju!

Inicijativa „Odbranimo Teslu‟

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *