Kategorije
Aktivizam Objave

Tesla čista i blista!

Teslaši i Teslašice obeležili Svetski dan čišćenja vikend akcijom „Veliko spremanja Tesle“ i nastavili sa čišćenjem naselja od loših urbanističkih planova.

Veliki broj komšija i komšinica se za vikend odazvao našem pozivu da zajedno obeleležimo Svetski dan čišćenja  akcijom „Veliko spremanja Tesle“.

Teslaši i Teslašice različitih uzrasta su 19. i 20. septembra na brojnim lokacijama čistili  oko svojih zgrada, na dečjim igralištima i oko klupica, a pod parolom „Metlu u ruke, da nam Tesla bude čista i komšiluk da nam blista!“. Posebno nas raduje što je u akciji učestvovao veliki broj mališana! Na mladima svet zaista ostaje!

Posla je bilo dosta, što ukazuje na značaj ovakvih akcija  i na spremnost stanovnika Tesle da sačuvaju i ulepšaju svoje naselje. Nedostatak kanti za otpatke i loše održavanje od strane komunalnih službi u najvećoj meri utiču na nedovoljnu čistoću naselja. Kao i do sada, nastavljamo sa prijavama na sistemu48  zbog neodnošenja otpada i drugih komunalnih problema u nadi da će sistem48 napokon proraditi! Namera  nam je da probamo da utičemo i na nadležne službe da postave kante za otpatke na najfrekventnijim lokacijama u naselju. 

Neodgovornost dela stanovništva prema okolini, takođe, ima veliki uticaj na nedovoljnu higijenu naselja, pa ovom i sličnim akcijama želimo da podignemo svest kod svih sugrađana o značaju čuvanja NAŠE okoline.

Nastavili smo i akciju „čišćenja“ Tesle od loših urbanističkih planova. Na više lokacija smo prikupljali  potpise za peticiju protiv betoniranja Tesle uz odličan odziv sugrađana i sugrađanki. Potpisivanje peticije se nastavlja o čemu ćemo vas i dalje obaveštavati!

Nastavljamo dalje i pripremamo nove akcije! Ujedninjeni za odbranu Tesle do pobede! 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *