Kategorije
Aktivizam Objave

Održan koncert za NAŠ bregić na Tesli

U nedelju 4.10.2020. godine Inicijativa „Odbranimo Teslu“ organizovala je treći po redu piknik za očuvanje zelenih površina.

U nedelju 4.10.2020. godine Inicijativa „Odbranimo Teslu“ organizovala je treći po redu piknik za očuvanje zelenih površina. Ovog puta druženje je organizovano kod čuvenog bregića za sankanje uz koncert iznenađenja koji je okupio više od 300 građana i građanki. Veliki odziv ukazuje da je sve veća svest ljudi o važnosti očuvanja prirode u jednom od najzagađenijih gradova u Srbiji.

Teslaše je svojom muzikom zabavljao čuveni Teslaš Bane Gluvakov Tubaćin.

U veseloj atmosferi, uz poštovanje distance, građani i građanke Pančeva uživali su na livadi i u kvalitetnoj muzici, a svoju podršku su, osim dolaskom na koncert, pružili i potpisivanjem peticije u borbi protiv loših urbanističkih planova.

Spornim urbanističkim planom za naselje Tesla predviđena je gradnja stambenih objekata i saobraćajnice na uštrb javnih zelenih površina, dečjih igrališta i čuvenog bregića na kojem se generacije dece sa Tesle i drugih naselja u pančevačkoj ravnici sankaju i skijaju.

Pored Teslaša i Teslašica, podršku su pružili i stanovnici i stanovnice drugih pančevačkih naselja. Prepoznata je važnost odbrane svakog naselja od svakog lošeg urbanističkog plana i u kojem građani nemaju svoj glas.

Ako niste bili u prilici da nam se pridružite, na fejsbuk stranici Inicijative možete videti delić atmosfere, a uskoro će biti objavljeno još video materijala.

Kao i uvek, svoju podršku, osim dolaskom na događaje, možete pružiti i potpisivanjem peticije „Stop betoniranju naselja Tesla u Pančevu – Za zelenu Teslu!“

Peticiju možete preuzeti i sami  sa ovog linka i prikupiti potpise. Pozivamo vas i da potpišete online peticiju na ovom linku i tako se pridružiti 1621 građana Srbije koji nas podržavaju u ovoj inicijativi.

Naše aktivnosti možete pratiti na sajtu www.odbranimoteslu.info, kao i na društvenim mrežama na FB grupi Odbranimo Teslu, na Tviteru @TPancevo i Instagramu tesla.pancevo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *