Kategorije
Novinski i web članci Pančevo Si Ti

Zaustavimo neplansku gradnju na Tesli i u drugim delovima grada

Zapisnici sednica Komisije za planove koje smo dobili bili su očekivani. Priznajemo da smo ipak gajili neku nadu da će kod članova Komisije možda prevladati zdrav razum i minimum profesionalizma nakon predatog velikog broja primedbi.

Članak preuzet sa sajta Pančevo Si Ti, 26.10.2020

Zapisnici sednica Komisije za planove koje smo dobili bili su očekivani. Priznajemo da smo ipak gajili neku nadu da će kod članova Komisije možda prevladati zdrav razum i minimum profesionalizma nakon predatog velikog broja primedbi. Sada je jasno i zapisano u izveštajeima da Grad Pančevo radi protiv interesa svojih stanovnika i da i za toga najverovatnije stoje sumnjivi i pohlepni lični interesi pojedinca ili grupe pojedinaca. Nema drugog objašnjenja za takav plan za naselje Tesla. Njihova pohlepa nas uništava!

Zamerili su se pogrešmim ljudima. Da li oni uopšte znaju šta je Tesla i ko su Teslaši? Razumemo da direktor „JP Urbanizam” Slave Bojadžievski nije iz Pančeva i da nije mogao da položi prijemni ispit na arhitekturi u Beogradu te se ne snalazi najbolje u prostoru, ali baš zbog toga je mogao malo bolje da pročita naše primedbe i uvaži ih u potpunosti.

Poučeni našim iskustvom tokom javnog zasedanja Komisije za planove, kada su nam tokom čitavog procesa vređali inteligenciju, pokrenuli smo peticiju i razne druge aktivnosti tokom kojih informišemo građane u vezi plana za Teslu, pa i drugih problema u gradu. Problem gradskog parka, množenje splavova na keju, divljanje u izgradnji novih stambenih objekata sa sumanitim brojem etaža, samo su neki od problema. Jednostavno infrastruktura i ovaj grad ne može to da izdrži i nervoza se oseća među ljudima.

Tokom naših aktivnosti moramo da priznamo da smo oduševljeni neverovatnim odzivom građana. Dolaze čak iz drugih delova grada da potpišu peticiju. Neki se sami nude da idu od vrata do vrata sa peticijom i skupe što veći broj potpisa. Zahvaljuju nam što ovo radimo, što se borimo. Donose nam piće i slatkiše. Imamo jako veliku podršku, jer radimo pravu stvar! Sve to nam daje još veću energiju i uliva veliki optimizam i vraća nadu u ljude.

Imamo podršku i nude nam pomoć čak i organizacije i pojedinci van našeg grada. Za kratko vreme naša Inicijativa je prepoznata i na regionalnom nivou. Širimo našu priču i već smo učestvovali na tribinama u Beogradu. Planiramo da organizujemo i tribine u Pančevu, da nastavimo i dalje da informišemo stanovnike i podižemo svest o tome da moramo po svaku cenu da zaustavimo gradnju na Tesli i sve druge štetne planove koji bi uticali i na druga naselja i u isto vreme bavimo se rešenjima postojećih problema i unapređivanjem našeg naselja. Koristimo i koristićemo sva moguća pravna sredstva za naš cilj.

Pored podrške koju dobijamo počeli su i izvesni negativni pritisci (ali o tome drugom prilikom) ali bi smo poručili svima da mi našu kičmu nećemo savijati ni pod kakvim pritiscima, jer mi smo TESLAŠI!

Inicijativa Odbranimo Teslu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *