Kategorije
Aktivizam Objave

Odbranimo Teslu protiv zagađenja: Merenje kvaliteta vazduha na Tesli i Misi!

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da smo instalirali i pustili u rad dva senzora za merenje kvaliteta vazduha Pančeva i koncentracije PM 2.5 i 10 čestica na lokacijama na kojima do sada nije postojalo merenje – na Tesli i Misi!

Drage Pančevke i Pančevci, zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da smo instalirali i pustili u rad dva senzora za merenje kvaliteta  vazduha Pančeva i koncentracije PM 2.5 i 10 čestica na lokacijama na kojima do sada nije postojalo merenje –  na Tesli i Misi!

Kvalitet vazduha možete pratiti na sledećem linku: odbranimoteslu.info/aqi

Indeksiranje zagađenja vazduha u realnom vremenu se vrši prema evropskoj AQI skali! Nadamo se da ćemo uskoro postaviti senzore i na dodatnim lokacijama u gradu!

Senzori su donirani i instalirani u okviru inicijative za širenje građanske mreže za monitoring vazduha koju je pokrenula Beogradska otvorena škola, a pomoć u pronalaženju lokalnih partnera je pružila Eko straža. Posebno bismo se zahvalili inicijativi Vazduh nije roba iz Zrenjanina i našoj saborkinji Renati Eremić, što su nas preporučili za ulazak u ovaj program!

Obzirom da svi znamo da je pančevački vazduh opasan za disanje i da Grad Pančevo hoće da nam uništi i ovo malo zelenila koje nas štiti od zagađenja, dužnost nas građana je da se usprotivimo svakoj lošoj nameri i da se borimo za svoje pravo na kvalitetan vazduh! Merenjem želimo da dodatno skrenemo pažnju na problem zagađenja vazduha u našem gradu, a na dugoročnom planu utičemo na donošenje mera koji bi doprineli rešavanju ovog problema!  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *