Kategorije
Aktivizam Objave

Katastrofalan Prostorni Plan Srbije!

Pozivamo sve građane da se uključe i utiču na Nacrt Prostornog Plana R. Srbije slanjem primedbi i sugestija i tako zajedničkim snagama utičemo na potencijalno katastrofalne buduće posledice ovako lošeg plana.

Pozivamo sve građane da se uključe i utiču na Nacrt Prostornog Plana Republike Srbije slanjem primedbi i sugestija i tako zajedničkim snagama utičemo na potencijalno katastrofalne buduće posledice ovako lošeg plana. Cela zemlja je ovim planom “preorana“ rudnicima i eksploatacijom mineralnih sirovina.

Kliknite na sliku da biste je videli u punoj veličini

Naravno, ne očekujemo ikakvu reakciju naše lokalne samouprave na Nacrta Plana, jer nam je poznato kako se ophode prema nama građanima i našem zajedničkom okruženju. Po nama, donosioci odluka i stručnjaci koji su zaposleni u gradskim institucijama nemaju mnogo kredibiliteta i ne štite javni interes građana. Što dokazuje trenutno stanje u našem gradu i okolini.

Tako da smo bili svesni da moramo sami da se bacimo u proučavanje Nacrta i pokušamo da utičemo.

Naša inicijativa je proučavala Nacrt u delu koji se tiče našeg grada i Južnog Banata i došli smo do tri najveća problema ovog Plana.

  • Kasapljenje Deliblatske peščare!
  • Izgradnja nove termoelektrane pored Kovina i trovanje životne sredine!
  • Pruga sa opasnim materijama kroz Pančevo!

Iskoristite primedbu koju je sastavila naša inicijativa i pošaljte u što većem broju i da zajedno odbranimo naše okruženje. Pozivamo sve građane da iskoriste svoje pravo i animiraju svoje prijatelje, rodbinu i kolege da to isto učine i pošalju primedbe na Prostorni Plan Republike Srbije.

Primedbe za Pančevo i južni Banat možete možete preuzeti OVDERok za slanje primedbi je 5. maj do kraja dana. To možete učiniti poštom, što je
naša preporuka, ili elektronskim putem.

Slanje poštom

Odštampajte primedbe, popunite svoje lične podatke u obrascu i pošaljite dokument Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektoru za prostorno planiranje i urbanizam, na adresu Nemanjina 22-26, 11000 Beograd. U pošti uzmite dokaz o slanju pošiljke i čuvajte u svojoj ličnoj arhivi.

Slanje elektronskim putem

Popunite svoje lične podatke u obrascu i pošaljite dokument na mejl adresu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture: pprs@mgsi.gov.rs

Inicijativa Odbranimo Teslu Pančevo

3 odgovora na „Katastrofalan Prostorni Plan Srbije!“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *