Kategorije
Aktivizam Objave

Još jedan loš plan u nizu iz JP „Urbanizam“ Pančevo!

Planeri iz JP „Urbanizam” Pančevо trebа da priznaju da ne umeju niti žele da rade dovoljno kvalitetne planove i u javnom interesu građana. Poslednji dokaz za to je Nacrt Plana detaljne regulacije za izgradnju skladišta za privremeno odlaganje opasnog otpada u Rafinerija nafte Pančevo i Strateške procene uticaja Plana na životnu sredinu.

Autor fotografije: Dalibor Vinkić

Planeri iz JP „Urbanizam” Pančevо trebа da priznaju da ne umeju niti žele da rade dovoljno kvalitetne planove i u javnom interesu građana. Poslednji dokaz za to je Nacrt  Plana detaljne regulacije za izgradnju skladišta za privremeno odlaganje opasnog otpada u Rafinerija nafte Pančevo i   Strateške procene uticaja Plana na životnu sredinu.

Nakon što je  godinu dana dorađivan i ponovo stavljen javnosti na uvid, Plan ponovo ima velike propuste, što se jasno može videti iz primedbe koju je pripremila naša inicijativa u saradnji sa inženjerima zaštite životne sredine.

Planeri se pozivaju na nevažeća i nepostojeća dokumenta i nesavesno planiraju  skladištenje otpada različitih sastava bez ispunjavanja odgovarajućih tehnoloških i zakonskih uslova, a negativan uticaj na sredinu nije preveniran na odgovarajući način!

Ponovo pozivamo sve građene kojima je stalo da žive u zdravijoj životnoj sredini da predaju primedbu u dva primerka najkasnije do 21.maja 2021. u Uslužnom centru grada Pančeva do 15 h, kao i da prisustvuju javnoj sednici Komisije za planove koja je zakazana za 01.06.2021. u 12 h Maloj sali grada Pančeva.

Primerak primedbe možete skinuti preko sledećeg linka:

Jedan odgovor na „Još jedan loš plan u nizu iz JP „Urbanizam“ Pančevo!“

Žao mi je nam šaljete mejlove tako kasno! Nažalost, nisam stigao ni da pročitam primedbe, ni da ih dostavim gradskoj upravi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *