Kategorije
Aktivizam Objave

Sporna trasa autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Obratili su nam se žitelji Kovačice kako bi im pomogli oko aktuelnog problema u njihovom kraju. Prema Nacrtu Prostornog Plana područja posebne namene pomenutog koridora trasa autoputa elegantno zaobilazi velike parcele jednog velikog zemljoposednika a na uštrb malih nezavisnih poljoprivrednika.

Obratili su nam se žitelji Kovačice kako bi im pomogli oko aktuelnog problema u njihovom kraju.

Naime planirana je trasa autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad kroz više opština (Kovačica, Debeljača, Sakule, Baranda, Idvor).

Prema Nacrtu Prostornog Plana područja posebne namene pomenutog koridora trasa autoputa elegantno zaobilazi velike parcele jednog velikog zemljoposednika a na uštrb malih nezavisnih poljoprivrednika.

Takođe ta trasa autoputa je skroz u suprotnosti sa višim planskim aktom i kao takva ne može da se usvoji jer mora da bude usklađena. Ali u kaubojštini koja vlada kod nas je možda ipak moguće tako nešto?

Malim i srednjim poljoprivrednicima je to jedini izvor prihoda bez kojeg bi ostali ako bi takva trasa bila realizovana.

Ali na šteti ne bi bili samo mali i srednji poljoprivrednici, nego i svi stanovnici Srbije jer dužina takvog autoputa je veća i košta više samo da bi se zaštitio jedan veliki zemljoposednik a za ostale parola snađi se.

Kako nam je javljeno niko iz Opštine Kovačica se nije potrudio da obavesti stanovnike i vlasnike parcela u vezi spornog plana. Samo su objavili na sajtu Opštine. Zbog toga su se stanovnici samoorganizovali.

Primedba se šalje na sledeću adresu: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektor za prostorno planiranje i urbanizam, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd.

Primerak primedbe možete skinuti preko sledećeg linka:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *