Kako odbraniti Teslu?

Odbranimo naše naselje u petak 7. avgusta u 13h ispred zgrade opštine Pančevo!

Drage komšije, komšinice, Pančevci i Pančevke – dođite 7. avgusta malo pre 13h ispred zgrade opštine da iskažete svoje neslaganje sa planom za naselje Tesla! Ko želi da učestvuje na javnom zasedanju Komisije za planove, ona će se održati od 13h u Maloj sali Gradske uprave i ponese svoju kopiju primedbe, komisija će tada čitati predate primedbe i odgovarati na njih. Jako je bitno da dođemo u što većem broju i usmeno, pred Komisijom izrazimo svoje neslaganje, kako bi Komisija poništila odredbe plana sa kojim se većina stanovnika ne slaže!

Ponesite vaše plakate u petak

Poštovani Pančevci i Pančevke,

U toku je javni uvid za Izmenu i dopunu plana za naselje Tesla. Izmene plana predviđaju uzurpiranje javnih zelenih površina u korist privatnih investitora, kao i seču drvoreda u Miloša Obrenovića. Drugim rečima, uništavanje pluća našeg grada i betoniranje najzelenijeg naselja, koji nas štiti od zagađenja i buke, a što će se zatim negativno odraziti na zdravlje i kvalitet naših života!!!

Ako padne Tesla, ništa ih neće sprečiti da krenu sa istim planom i po drugim naseljima sa zelenim javnim površinama. Da bismo ovo sprečili pokrenuta je inicijativa za očuvanje Tesle. U toku trajanja javnog uvida za plan, sve do 31.jula, svako ima ZAKONSKO pravo da podnese pisanu primedbu na plan i izrazi svoje neslaganje, kao i da da predlog za izmenu, jer je to upravo i cilj javnog uvida!

Do sada je preko 2000 građana podnelo pojedinačne primedbe, što je svojevrstan rekord! Taj broj raste, čime su Teslaši i svi Pančevci nedvosmisleno izrazili svoje neslaganje sa spornim planom!

Uz pomoć stručnjaka smo u međuvremenu detaljno proučili plan i pripremili najnoviju primedbu, koja se je obuhvatnija i pravno jača od prethodne.

Veliko hvala svim ljudima na podršci!

Pre uputstava…

Pre nego što pročitate uputstva za potpisivanje, fajlove koji su neophodni možete skinuti tako što u meniju kliknite na opciju Izbornik. Tu su osim primedbi i posteri koje možete podeliti sa svima na društvenim mrežama, mimovi, kao i fajlovi koji su u vezi sa planom bili postavljeni na sajtu opštine Pančevo.

UPUTSTVO za potpisivanje i podnošenje primedbe:

  • IAKO ste već predali prethodnu kraću verziju primedbe, MOŽETE potpisati ovu i bilo koju novu primedbu.
  • Potpisana primedba se PODNOSI u dva primerka na pisarnici Gradske uprave (Uslužni centar) najkasnije do 31.jula (radno vreme svaki radni dan 8-15 h, sredom do 19 h). Oba primerka dobijaju zavodni broj i jedan primerak se vraća vama! Ne plaća se taksa i ne morate lično predati, ali ne zaboravite da uzmete nazad svoj overen primerak, ukoliko je neko odneo umesto vas!
  • VAŽNO!!! Kada se završi javni uvid, tek nam predstoji glavna bitka! Veoma je bitno da što više nas koji se ne slažemo sa planom DOĐEMO u petak, 07. avgusta, u 13 časova u Malu salu Gradske uprave na javno zasedanje Komisije za planove. Komisija će tada čitati predate primedbe i odgovarati na njih! Jako je bitno da dođemo u što većem broju i usmeno, pred Komisijom izrazimo svoje neslaganje, kako bi Komisija poništila odredbe plana sa kojim se većina stanovnika ne slaže! Obzirom da je najavljen dolazak većeg broja ljudi, ukoliko i dalje bude na snazi mera ograničenja broja ljudi u zatvorenom prostoru, rekli su nam u Gradskoj upravi da će puštati grupe po desetoro, tako da ćemo svi imati priliku da izrazimo svoje mišljenje i neslaganje sa izmenama plana pred Komisijom!

Formular za primedbe postoji u tri oblika

  • Za one koji podnose pojedinačno – skinite fajl primedbe
  • Za one koji podnose kao grupa – skinite fajl primedbe
  • Za one koji podnose kao skupštine stanara (namenjeno naselju Tesla): Ovu primedbu je potrebno da ZAJEDNO potpiše ŠTO VIŠE punoletnih članova skupštine stanara koji se ne slažu sa planiranim izmenama, a ZATIM i predsednik skupštine/upravnik zgrade ili ulaza stavlja svoj krajnji potpis i overava primedbu! Zakupci stana takođe mogu da potpišu uz prethodnu usmenu saglasnost vlasnika. Ukoliko je vaš upravnik odsutan, onda možete predati bez njegove overe, kao grupa stanara!
    skinite fajl primedbe

MOLIMO VAS DA PRIMENJUJETE SVE PREVENTIVNE MERE ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA KOVIDA prilikom prikupljanja potpisa i prisustvovanja javnom zasedanju Komisije za planove (OBAVEZNO distanciranje, nošenje maske, rukavice, dezinfekcija olovke posle svakog potpisivanja)

Skinite fajlove za primedbe Sekretarijatu za urbanizam koje možete podneti Gradskom uslužnom centru opštine Pančevo.