Kategorije
Aktivizam Objave

Centar Tesle „nabacio“ boju

Kultni betonski stubići od juče su u novom ruhu! Prvobitno napravljeni kao tezge za pijacu, vrlo brzo su izgubili ovu namenu i postali kultno mesto okupljanja svih generacija na Tesli.

Kategorije
Novinski i web članci

CRTA-ina studija slučaja o Odbranimo Teslu: Pančevci koji su pokazali kako se brani grad

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) je napravio studiju slučaja o nastanku i prvih godinu dana rada Inicijative „Odbranimo Teslu“

Kategorije
Aktivizam Objave

Sporna trasa autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Obratili su nam se žitelji Kovačice kako bi im pomogli oko aktuelnog problema u njihovom kraju. Prema Nacrtu Prostornog Plana područja posebne namene pomenutog koridora trasa autoputa elegantno zaobilazi velike parcele jednog velikog zemljoposednika a na uštrb malih nezavisnih poljoprivrednika.

Kategorije
Aktivizam Objave

Odbranimo Teslu: Borba stanara „Tesle“ za pravo na svetlost, čist vazduh i zeleno okruženje

Ili zašto Javno preduzeće „Urbanizam“ Pančevo iz svog naziva treba da ukloni naziv „javno“ i deklariše se otvoreno kao servis u službi privatnih investitora.

Kategorije
Aktivizam Objave

Još jedan loš plan u nizu iz JP „Urbanizam“ Pančevo!

Planeri iz JP „Urbanizam” Pančevо trebа da priznaju da ne umeju niti žele da rade dovoljno kvalitetne planove i u javnom interesu građana. Poslednji dokaz za to je Nacrt Plana detaljne regulacije za izgradnju skladišta za privremeno odlaganje opasnog otpada u Rafinerija nafte Pančevo i Strateške procene uticaja Plana na životnu sredinu.

Kategorije
Aktivizam Objave

Reagujmo danas da sutra ne bude kasno!

Svako ima pravo da utiče na izgled, uređenje i upotrebu prostora u svom neposrednom okruženju! Saznajte kako svaki građanin i građanka TREBAJU i MOGU da utiču na donošenje odluka po pitanju svog neposrednog okruženja!

Kategorije
Novinski i web članci PanPress

Kako je Inicijativa „Odbranimo Teslu“ probudila građane

Mogu li pojedinci da promene sistem? Da li građani mogu da utiču na odluke vlasti? Da li se kroz aktivizam građani mogu izboriti za kvalitetniji život? Na ova pitanje u poslednjih godinu dana Pančevci izgleda imaju pozitivne odgovore, zahvaljujući novim, mladim i entuzijastičnim aktivistima.

Kategorije
Aktivizam Objave

Katastrofalan Prostorni Plan Srbije!

Pozivamo sve građane da se uključe i utiču na Nacrt Prostornog Plana R. Srbije slanjem primedbi i sugestija i tako zajedničkim snagama utičemo na potencijalno katastrofalne buduće posledice ovako lošeg plana.

Kategorije
Aktivizam Igrališta Objave

Kako Teslaši zajedno mogu postići mnogo

Kako je osam godina upornosti konačno rezultovalo prvim uspešnim korakom roditelja dece iz „Bambija“ i čemu mogu da se dalje nadaju? Kako uprava Dečije radosti prisvaja trud tih istih roditelja?