Kategorije
Aktivizam Objave

Katastrofalan Prostorni Plan Srbije!

Pozivamo sve građane da se uključe i utiču na Nacrt Prostornog Plana R. Srbije slanjem primedbi i sugestija i tako zajedničkim snagama utičemo na potencijalno katastrofalne buduće posledice ovako lošeg plana.

Kategorije
Aktivizam Igrališta Objave

Kako Teslaši zajedno mogu postići mnogo

Kako je osam godina upornosti konačno rezultovalo prvim uspešnim korakom roditelja dece iz „Bambija“ i čemu mogu da se dalje nadaju? Kako uprava Dečije radosti prisvaja trud tih istih roditelja?

Kategorije
Aktivizam Objave

Odbranimo Teslu protiv zagađenja: Merenje kvaliteta vazduha na Tesli i Misi!

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da smo instalirali i pustili u rad dva senzora za merenje kvaliteta vazduha Pančeva i koncentracije PM 2.5 i 10 čestica na lokacijama na kojima do sada nije postojalo merenje – na Tesli i Misi!

Kategorije
Aktivizam Objave

Kako slogan „Za našu decu“ ostaje mrtvo slovo na papiru

Mnogo odraslih sa „Tesle“ svoje prvo druženje, dobar deo svog detinjstva proveo je u vrtiću „Bambi“, jedinom većem vrtiću u naselju. Pored činjenica da su liste čekanja za decu iz godine u godinu sve veći, kao i to da godinama u vrtić nije ulagano vrtić je omiljeno mesto za decu i za roditelje koji ih dovode da se u toplim mesecima igraju na igralištima u njegovoj okolini.

Kategorije
Nova S Novinski i web članci

Zaustaviti sve gradske projekte i javne rasprave

Na današnjem razgovoru u organizaciji odborničke grupe Srce grada i platforme Združene inicijative i pokreti još jednom je pokrenuto pitanje obustave svih javnih rasprava i gradskih projekata do trenutka kada se za to stvore uslovi, odnosno do okončanja pandemije.

Kategorije
Aktivizam Objave

237 metara ponosa

Možda bi se naslov mogao nazvati sasvim obično, kao recimo “237 metara novog trotoara u naselju Tesla”, koji bi u sebi podrazumevao da u potpunosti zadovoljava standarde modernog čoveka, da nije gradske vlasti koja svaku sitnicu koju uradi uzdiže u nebo kao da je u pitanju asfalt svetskog kvaliteta, kao da je trotoar avionska pista.

Kategorije
N1 Novinski i web članci

Inicijativa Odbranimo Teslu gostovala u emisiji „Novi dan“ na televiziji N1

Jedan od glavnih figura naše inicijative, arhitekta Dobrivoje Milosavljević bio je gost emisije Novi Dan, na televiziji N1 gde je pričao o borbi naše inicijative, ali i o nagradi „Pokretači promena 2020“ koja nam je uručena 25.11.2020 godine.

Kategorije
Aktivizam Objave

Još jedno stablo palo zbog „napretka“ od 237 metara

Ovako se bahati izvođač radova Srem Put d.o.o., angažovan od strane grada da asfaltira čitavih 237 metara trotoara ophodi prema okolini u našem naselju Tesla.

Kategorije
Aktivizam Objave

Inicijativa „Odbranimo Teslu“ prepoznata kao jedna od najznačajnijih inicijativa u 2020. godini

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je inicijativa koja se bavi očuvanjem naselja Tesla prepoznata i odabrana kao jedna od 5 najznačajnih inicijativa u 2020. godini!